Bandcoaching


Naast het geven van zanglessen ben ik actief als bandcoach.

Dat kan betekenen dat ik je reeds bestaande band, waarmee je al een eigen stijl en repertoire hebt, begeleid/coach. Alles loopt lekker, maar af en toe heb je wat hulp nodig om verder te komen. Die hulp kan bestaan uit het maken van (deel)arrangementen of misschien alleen wat tips over samenspel.

Het kan ook betekenen dat je een nieuwe band wilt beginnen en hulp nodig hebt bij het opzetten daarvan.

 

Van alles is mogelijk, dus neem contact op als je meer wilt weten.

Muzieklessen op basisscholen


In 2005 ben ik begonnen bij een brede school in Rotterdam met het project Zing & Swing, waarbij ik het aanleren van liedjes aan kinderen combineerde met beweging en dans. Dat was een goede kennismaking met onderwijs aan kinderen waarbij een net wat andere aanpak nodig is dan voor een reguliere zangles of kinderkoor.

 

Daarna heb ik me laten bijscholen door een samenwerkingsverband tussen Codarts Rotterdam en Gehrels Muziekeducatie, genaamd Muziek aan de basis. De opleiding specialiseerde zich in muziekeducatie aan kinderen van 4 tot 12 jaar. En hoewel ik eerst niet wist of ik er wat mee zou gaan doen, ben ik nu blij dat ik die opleiding gedaan heb.

 

Ondertussen geef ik namelijk al 5 jaar muziekles aan basisscholen - groep 1 t/m 8 - volgens de methode Muziek moet je doen! en ik heb er ontzettend veel plezier in. Ik ervaar het als een totaal ander vak dan zangles geven, maar merk dat ik wel veel profijt heb van het feit dat ik zangeres ben: ik kan met mijn conservatorium-achtergrond muzikale structuur geven, improviseren als de muziekles een andere input nodig heeft en zing (bijna) altijd met de klas en weet er dan meer uit te halen dan de leerkracht had kunnen vermoeden.

 

Gevolg: enthousiaste leerkrachten én kinderen en hopelijk iets meer interesse in het vak muziek. Doel bereikt!